Schreeuwend gemis Supermarkt Betondorp

Andy Knijpinga is er in geslaagd via AT5 het grote publiek op de hoogte te stellen van de treurige situatie dat in Betondorp geen enkele supermarkt meer te vinden is. Andy, die door de zender als wijkondersteuner wordt gepresenteerd, geeft in de rapportage aan hoe belangrijk de sociale functie van een buurtsupermarkt is. Hij ziet de situatie vooral als een uitdaging voor de gemeente. Andere buurtbewoners zijn minder subtiel en spreken ronduit van een schande. De gemeente op haar beurt geeft aan hier niets aan te willen of kunnen doen en een en ander aan de vrije markt over te willen laten. Het laatste woord hierover is nog niet gezegd. Zie hieronder de rapportage.

Andy roept de gemeente nadrukkelijk op om actie te ondernemen. Er wonen in Betondorp veel mensen die al dan niet door ouderdom slecht ter been zijn en niet voor de dagelijkse boodschappen helemaal naar het Christiaan Huygensplein of naar Diemen kunnen gaan. Intussen staan de winkelpanden in Betondorp leeg of worden door anti-kraak bezet. Om de bewoners alleen aan de vrije markt over te leveren lijkt een beetje al te kort door de bocht vanuit de verantwoordelijkheden die een gemeente voor haar oudere en meer hulpbehoevende inwoners heeft.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *