Spanningen

Ons bereiken berichten als zouden er ernstige spanningen zijn ontstaan vanwege de Landelijke Burendag, die morgen, zaterdag 25 september 2021, ook in Betondorp op de Brink gevierd wordt. De spanningen zouden er betrekking op hebben dat de organisatie zich genoodzaakt ziet de corona-check (QR-code) uit te voeren, ook tijdens dit event in de open lucht. Dit zou dan weer op heftig verzet gestuit zijn bij anderen, die menen dat de Brink een stuk openbare ruimte is dat voor bewoners betreden zou moeten kunnen worden zonder corona-check.

De gemoederen schijnen inmiddels aardig opgelopen te zijn. Er wordt zelfs gesproken van ernstige bedreigingen. Nu wordt de soep in Betondorp meestal niet zo heet gegeten als hij wordt opgediend – wanneer we de geschiedenis van het dorp bekijken valt het in vergelijking met andere delen van de stad aanmerkelijk laag aantal moorden bijvoorbeeld op – dus durven en willen wij alle bewoners van Betondorp voor morgen toch een mooie Landelijke Burendag wensen, binnen of buiten de hekken die naar verwachting rond de Brink worden geplaatst.

Burendag wordt ieder jaar op de 4e zaterdag in september gevierd en is een initiatief van Douwe Egberts en Oranje Fonds.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *