Partij van de Dialoog slaat Europese verkiezingen over

De Partij van de Dialoog zal niet deelnemen aan de Europese verkiezingen die volgende maand, op 6 juni 2024 zullen plaatsvinden, vernamen wij van de Betondorpse partijvoorzitter Andy Knijpinga, maar zich volledig richten op de Amsterdamse Gemeenteraadsverkiezingen van 2026. Dat is ook begrijpelijk voor een jonge partij, die desalniettemin bij de Amsterdamse Gemeenteraadsverkiezingen van 2022 onder lijsttrekkerschap van Betondorper Rody Hofkamp maar liefst 153 zetels wist te behalen in Amsterdam Oost.

Dit was destijds, alhoewel een spectaculaire start voor een beginnende partij, echter niet genoeg voor een zetel. Onderhandelingen over de toekomst van de partij, waarbij Daan van Pagee en schrijver van dit stuk sterk bij betrokken waren, leidden uiteindelijk niet tot een direct vervolg, en lijsttrekker Rody Hofkamp verdween na een verhuizing uit Betondorp en tevens uit Amsterdam Oost. Wederom was het voorzitter Andy Knijpinga die het voortbestaan van de Partij van de Dialoog – die in een eerdere fase al aan de Gemeenteraadsverkiezingen van Almere had deelgenomen – waarborgde.

We zijn er dan ook benieuwd naar of Knijpinga er in 2026 opnieuw in zal slagen een frisse, jonge en aantrekkelijke kandidaat of kandidate weet aan te trekken als Rody Hofkamp. Het uiterlijk en de uitstraling van een lijsttrekker bepalen grotendeels het succes van een partij, behalve natuurlijk de benodigde inspanningen als het trekken van voldoende publiciteit en het in elkaar zetten van een de burger aansprekend en doordacht partijprogramma.

Dat laatste kan een hele uitdaging voor een jonge partij zijn, maar we vertrouwen er op dat de Partij van de Dialoog onder voorzitterschap van Andy Knijpinga in staat zal zijn wederom in het Amsterdamse voetlicht te treden in het jaar 2026, en verheugen ons daarop. Graag praten we indien mogelijk ook weer mee.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *