Voedselkracht

Vanmiddag in het Brinkhuis was ik getuige van de voorbereidingen van de vrijdagse uitdeling door Voedselkracht. Voedselkracht wordt georganiseerd door Marja Remesar, is een activiteit van stichting HeartLinQ en bestaat uit het uitdelen van zowel klaargemaakt voedsel als ingrediënten vanuit het Brinkhuis. Marja doet dit in haar vrije tijd, naast haar baan bij het Amsterdamse GGD. Hieronder een foto van Marja (rechts), die ter gelegenheid van het éénjarig bestaan van Voedselkracht een bos bloemen krijgt overhandigd.

HeartLinQ bestaat al 13 jaar, maar is nu één jaar met Voedselkracht actief in Betondorp. Er komen inmiddels iedere vrijdag meer dan 100 mensen uit de hele stad naar Betondorp. Hieronder een foto van het hele team.

Het goede nieuws is dat Marja zich heeft aangesloten bij het team dat op zaterdag 24 september 2024 het grote feest organiseert in verband met het 100-jarig bestaan van Betondorp. Daarom hieronder ook even een foto van de drie dames, met als grote sterke man Raoul Wartes in het midden (tweede van links), penningmeester van de organisatie. Dat is een belangrijke taak, want, zoals ik heb uitgelegd gekregen, de overheid ziet geen enkele aanleiding of mogelijkheid Voedselkracht te subsidiëren.

Leuk om te horen dat we ook wederzijdse kennissen hebben: Peter van Stichting Blije Buren, die destijds ook vanuit Betondorp actief was, voordat zijn partner Fran onverwacht kwam te overlijden. Marja heeft destijds nog met Peter samengewerkt. Dan blijkt de wereld toch altijd weer klein. We wensen Voedselkracht een lang leven toe in Betondorp en in het Brinkhuis.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *