Marja Remesar treedt toe tot organisatie 100 jaar Betondorp

Marja Remesar van Voedselkracht is toegetreden tot de organisatie van de viering van 100 jaar Betondorp, op zaterdag 21 september 2024. In het kader daarvan interviewde ik de drie dames vanmiddag in het Brinkhuis.

To Overdijk (rechts op de foto) woont al bijna 63 jaar in Betondorp en maakte maar liefst twee renovaties mee. Ooit kwamen zij en haar man Theo, die buschauffeur bij het GVB was, op een halve woning terecht in de Beulingstraat in het centrum. Het feit dat Theo ambtenaar was, leidde er toe dat het echtpaar al na een korte tijd in aanmerking kwam voor wat toen nog een gemeentewoning heette, in Betondorp. Hoewel Theo helaas is overleden, woont To nog steeds met veel genoegen op het Huismanshof en is nu een van de organisatoren van het 100-jarig feest.

Linda van der Meulen (midden) woont nu 26 jaar in Betondorp en kwam uit West, de Burgemeester de Vlugtlaan. De motivatie voor Linda om van het 100-jarig bestaan van Betondorp een groot feest te maken, is onder andere gelegen dat ze de viering van het 90-jarig bestaan als weinig inspirerend ervaarde, en de viering van het 95-jarig bestaan zelfs niet meekreeg. Alleen maar kritiek te hebben en aan de zijlijn staan is niets voor Linda. Vandaar dat zij de organisatie van het 100-jarig bestaan op zich genomen heeft. Focus is voor Linda om vooral iets voor de kinderen te organiseren. De jeugd heeft in Betondorp vandaag de dag weer de toekomst!

Nu Marja Remesar (links), organisator van Voedselkracht, is toegetreden, lijkt het team compleet te zijn. Marja werd geboren in Amsterdam, maar verhuisde op een gegeven moment naar Arnhem, waar ze zes jaar woonde. In de coronatijd kwam ze weer terug naar Amsterdam en werkt nu bij het GGD, behalve aan het uitbreiden van haar Stichting.

Er zijn inmiddels 13-14 vrijwilligers die mee gaan werken met het feest op zaterdag 21 september 2024. We zullen hier over blijven schrijven. Zo vernamen wij dat in het dorp vier grote schermen komen te staan waarop de activiteiten worden aangekondigd. Ook komt er een Betondorpkrant.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *