Betondorp borduurt

BETONDORPERS, JONG EN OUD, MAKEN EEN WANDKLEED TER GELEGENHEID VAN HET 100-JARIG BESTAAN, DE TITEL: “ZACHT BETON”


Betondorp viert dit jaar haar verjaardag met een verbindend project: het wandkleed Zacht Beton. Bewoners van alle leeftijden werken samen, in het Brinkhuis, aan het wandkleed. Met naald en draad, vilt en textiel worden alle ideeën verbeeld op drie kleden die samen een stadsgezicht van het dorp vormen. Het kleed krijgt uiteindelijk een mooie plek in het Brinkhuis, maar pas nadat het wordt geëxposeerd in het stadsdeelkantoor Oost in oktober dit jaar. ‘We laten zo zien wat we kunnen in ons dorp!’ Zegt initiatiefneemster Tanja Oosterbaan.

Een vrijdagmiddagborrel om ook de mannen zo ver te krijgen: Nu het mooie weer is begonnen, verplaatsen we ons ook, al bordurend, naar het centrale plein: de Brink. Op 7 juni om 17.00 uur vindt er een speciale sessie plaats: “Mannen Borduren op de Brink”. Er zijn al een aantal mannen die meedoen met het borduren maar dat mogen er wel wat meer zijn. We hebben zelfs een Betondorpse bierbrouwer die voor de gelegenheid een speciaal biertje maakt bij het borduren.

Ontwerper van het kleed, kunstenaar Marije Geursen, benadrukt dat iedereen een bijdrage levert, het verbinden en ontmoeten buiten je bubbel misschien wel het belangrijkste is van dit project. En dat lukt geweldig goed! Mensen ontdekken dat ze al 20 jaar bij elkaar om de hoek wonen. De verhalen die worden gedeeld over het dorp zijn ook geweldig. Dat Reve en Cruijff hier woonden zijn we hier niet meer van onder de indruk, maar wist je dat er ooit een chimpansee in een boom is gesignaleerd? Dat de langste man van de wereld in de Akkerstraat woonde? Of over Arie ‘de aardappelman’ met zijn kar die ook fruit probeerde te verkopen maar dat bleek niet zo’n succes. ‘We lachen samen om deze verhalen en gaan nog meer van Betondorp houden.’

U bent van harte uitgenodigd om een kijkje te nemen en te praten met de mannen en de initiatiefnemers op 7 juni om 17.00 uur Brink (28)
Ook borduren wij wekelijks in het Brinkhuis (Landbouwstraat 61) op maandagavond en woensdagmiddag nog tot eind juni. Het is fijn als u ons laat weten of u komt!

Wilt u meer weten? Neem een kijkje op de website: www.zachtbeton.nl of neem contact op met de initiatienemer van dit project:
Tanja Oosterbaan, 06 43924081, tanjaoosterbaan@gmail.com
Of met de ontwerpster: Marije Geursen tel. 06 24746157, hallo@marijegeursen.nl.

Noot: Afbeeldingen mogen alleen met toestemming gebruikt worden en zijn eventueel High-res. aan te leveren.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *