De OSP is een partij die in 1932 ontstaat als een linkse afsplitsing van de SDAP, rond het weekblad De Fakkel. Al spoedig is de OSP ook in Betondorp actief, vanuit de Amsterdamse Afdeling II (Watergraafsmeer). Het secretariaat is aan de Veeteeltstraat 63 gevestigd.
De OSP houdt in 1933 wekelijkse colportagetochten door Betondorp: verzamelen zaterdag om 8 uur op de Brink. Ook worden Federatieve Propagandatochten met een propagandawagen met megafoon door de buurt gehouden. Het gaat goed met de OSP in Betondorp als we de berichten in de Fakkel mogen geloven. We lezen daar bijvoorbeeld op 7 juni 1933 over de afdeling Amsterdam II, waar Betondorp toe behoort:
Onderdeel zomerpropaganda is bewerken gemeenten nabij Amsterdam. Eerste stap hiertoe is colportagetocht naar Muiden op Zaterdag 17 Juni. Opkomst moet groot zijn, ons eerste optreden daar moet indruk maken. Kameraden uit andere afdeelingen kunnen zich bij ons aansluiten. Vertrek half drie van de Hartveldsche brug.
Vrijdag 9 Juni colportagetocht in Betondorp, om half acht op de Brink. De nieuwe brochure gaat er in als koek; de honderd stuks die we Vrijdag half acht ontvingen, waren om tien uur radikaal weg. Een nieuwe voorraad is in bestelling, maar haast je als je er wat van wilt hebben!
Op donderdag 17 augustus 1933 belegt afdeling II ook een avond op het Zuivelplein met Sal Tas (tweede partijsecretaris van de OSP; Tas zal de partij in 1934 alweer verlaten) en Geert van Oorschot (de latere uitgever), die spreken over boycot van Hitler-Duitsland.
De OSP haalt in 1934 net te weinig weinig zetels om in de Tweede Kamer te komen, in tegenstelling tot de concurrerende Revolutionair-Socialistische Partij van Henk Sneevliet. Er is relatief weinig van de verdere geschiedenis van de partij bekend, omdat de archieven in de Tweede Wereldoorlog om veiligheidsredenen werden vernietigd. In ieder geval fuseerde de OSP in 1935 met de Revolutionair-Socialistische Partij tot Revolutionair-Socialistische Arbeiderspartij.