Nieuw boek Betondorp Bibliotheek

Wij kregen een nieuw boek binnen in de Betondorp Bibliotheek: boeken over Betondorp, over Betondorpers of van schrijvers die in Betondorp woonden. Jan Mens werd in de Kinkerbuurt geboren, maar woonde bijna zijn hele leven in Betondorp. Het was in Betondorp dat hij zijn beroemde prijswinnende roman Mensen zonder Geld schreef, die – met als corrector vriend en mentor Theo Thijssen – in 1938 de Kosmos-eerstelingenprijs won. Mens kon het bedrag als steuntrekker goed gebruiken en het was het begin van een schrijverscarriere die 30 jaar zou duren, tot de dood van Jan Mens in 1967. Begin jaren zestig was hij zelfs de best verkopende schrijver van Nederland.

In de omnibus hierboven zijn drie andere werken van Jan Mens opgenomen: De gouden Reael (1940), Koen (1941) en De witte vrouw (1952). Deze omnibus werd in 1957 uitgegeven door de Arbeiderspers. Het boek zal worden opgenomen in de Betondorp Bibliotheek, waar we nog geen lokatie voor gevonden hebben.

Mogelijk komt hij ooit in het Brinkhuis terecht. Dat is in ieder geval onze wens.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *