Gratis bier voor Betondorp

Op zoek naar zingeving en mooie verhalen voor de website www.betondorp100.nl zwierf ik aan het begin van de middag door Betondorp, toen ik aan het begin van de Zaaiersweg wel een hele bijzondere vredes-kabouter tegenkwam, als het ware gezegend door het zich achter hem bevindende Boeddha-beeld op de tuinbank.

Het bleek kabouter Plop, kabouter van de vrede te zijn, die we in onze tijden natuurlijk allemaal hard kunnen gebruiken. Ik besloot een foto te maken om die op mijn website te publiceren, toen plotseling de deur openging en ik werd binnengenodigd door Erwin. Ik wist niet wat ik zag, want eenmaal binnen begreep ik niet alleen plotseling een heuse bierbrouwerij te zijn binnengewandeld, maar ook een bierbrouwmuseum.

Erwin is een bekende Betondorper, die een tijd in Australië gewoond heeft, maar nu weer terug is en zich gewijd heeft aan het bierbrouwen, dat hij bij onze tegenvoeters aan de andere kant van de wereld leerde. Het bier is daar zo duur, dat mensen zelf bier brouwen. Dat besloot Erwin, terug in Betondorp, zelf ook te gaan doen. Naast zelf brouwen verkoopt Erwin ook brouwpakketten en verzorgt workshops voor enthousiastelingen.

Enthousiast begon Erwin diverse flesjes open te maken om me zijn diverse soorten eigengebrouwd bier aan me te laten proeven. Dit beviel me enorm, alhoewel het nog vrij vroeg in de middag was, want het bier was erg lekker.

Het beste moest echter nog komen, want Erwin vertelde me niet alleen dat hij Betondorper Bier brouwt (het eerste eigen biertje van Betondorp dat ik ben tegengekomen; laat vooral weten wanneer er nog meer biermerken in Betondorp worden gebrouwen, maar ook dat hij speciaal voor de viering van honderdjarig Betondorp een aantal van 100 flesjes BB100 gratis ter beschikking stelt.

Dit is het nieuws dat ik absoluut met jullie wil delen, want de eerste 100 personen die zich aanmelden op deze website, krijgen een gratis biertje van Erwin dat hij speciaal gebrouwen heeft voor het 100-jarig bestaan van het dorp. Wij zijn een grote voorstander van deze mooie actie van Erwin en willen het project graag ondersteunen. Ik wil daarom zeggen, stuur gauw een mailtje aan schravendeel.r@gmail.com als je in aanmerking wil komen voor gratis bier, althans in ieder geval één feestflesje speciaal voor de gelegenheid. En als je meer wilt weten over de andere bieren in Erwins assortiment of overweegt zelf ook bier te gaan brouwen (een set kan tegen een zeer beperkt bedrag worden aangeschaft), neem dan een kijkje op https://www.zelfbierbrouwen.com/ en kijk bij de contactgegevens. Erwin zal je dan verder helpen. Maar voor de rest van de lezers: stuur me een mailtje, dan kom je op de lijst van 100-jarigen en heb jij straks een gratis biertje. PROOST!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *