Druipnatte man op fiets

Op vrijdag 8 januari 1993 kijkt een Betondorper zijn ogen uit, wanneer hij een door en door natte man op een fiets met een noodvaart langs ziet fietsen. De man ziet er uit of hij in het water is gevallen, en dat klopt ook wel, want het betreft hier één van de drie gedetineerden die zojuist uit de Bijlmerbajes is gevlucht. De man spoedt zich vanaf toren De Schans via de Wenckebachweg naar de Weespertrekvaart, springt daar ondanks winterse omstandigheden in en zwemt naar de overkant. In Betondorp steelt hij een fiets en vervolgt zijn weg met spoed, een verbijsterende Betondorper achter latend die de politie belt.

De politie komt tevergeefs, maar wel met zo’n snelheid dat ze een stevige botsing teweegbrengt en de achtervolging verder moet staken. Het verhaal vertelt verder niet of de man in een later stadium nog aangehouden werd. Hieronder een foto uit het Parool van de klassieke uitbraak.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *