Post in Betondorp

De hangbrievenbus op Ploegstraat hoek Brinkstraat is in april 1924 de eerste postvoorziening in Betondorp.

Betondorp beschikt vlak na aanleg over een postagentschap op de hoek van de Middenweg en de Brinkstraat, postagentschap Amsterdam Middenweg geheten. Hier staat ook een standaard brievenbus. Dit postagentschap verhuist op maandag 31 oktober 1927 verplaatst naar Landbouwstraat 65, en de bus gaat mee. Voortaan zal het postagentschap Betondorp-Watergraafsmeer heten. Een andere (hang)brievenbus verandert op 31 oktober 1927 ook van plaats: vanaf hoek Veeteelstraat en Brink verhuist deze naar Veeteeltstraat 19, hoek Ploegstraat.

Ergens in de periode 1927-1939 verhuist het postagentschap van Landbouwstraat 65 naar Landbouwstraat 108. Op 16 december 1939 verhuist het postagentschap Betondorp-Watergraafsmeer van Landbouwstraat 108 naar Akkerstraat 31. Na de oorlog is het postagentschap gevestigd in Landbouwstraat 53, waar het in 1959 te maken krijgt met een gewapende overval, waarbij de beheerder van het postagentschap (tevens sigarenwinkelier) Numan in een arm en een been geschoten wordt. Gelukkig worden de daders – jongelui – door de politie op de Valentijnkade in de Indische Buurt gegrepen.

In 1991 zit het postagentschap op de Brink.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *