Alarm

De Alarmisten (de Alarmgroep) vormen een beweging op anarchistische grondslag. Hun voorman is in 1931 Siem Korper, die later in de Spaanse burgeroorlog zal vechten en daarna een belangrijke rol in het verzet heeft. Eind 1931 houdt Korper een voordracht in Betondorp – vermoedelijk in het Verenigingsgebouw – waarin hij de principes van de Alarmgroep toelicht. Het Alarmisme bestrijdt onder andere het syndicalisme (vakbondsoptreden) en pleit voor directe fabrieksbezetting. De bijeenkomst in Betondorp schijnt niet druk bezocht te zijn geweest, leiden wij af uit een artikel in De arbeider van 19 december 1931. Siem Korper woonde in de oorlog in ieder geval aan de Tugelaweg in de Transvaalbuurt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *