´Afscheidwedstrijd´ Johan Cruijff

Op dinsdagavond 7 december 1978 speelt Johan Cruijff in het Amsterdamse Ajax-station tegenover Betondorp zijn afscheidswedstrijd. De 31-jarige voetballer, die na Ajax successen vierde bij FC Barcelona, wil er mee stoppen en de fans hopen op een mooie pot voetbal waarin de Nederlandse topvoetballer een hoofdrol speelt. De vriendschappelijke wedstrijd tegen Bayern Munchen wordt echter met 0-8 verloren. Overigens blijkt deze wedstrijd al spoedig geen afscheidswedstrijd geweest te zijn in de ware zin des woords. Al in mei 1979 herstart Cruijff zijn voetballoopbaan in de Verenigde Staten. Zijn allerlaatste wedstrijd speelt hij in 1985 met Feyenoord in Saudi Arabië tegen Al Ahli uit Jeddah: een 2-2 gelijkspel.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *