Vergrijzing zet door

De vergrijzing in Betondorp zet in de jaren negentig onverminderd door. Steeds meer bejaarden en steeds minder jonge mensen met kinderen wonen in het dorp. Dat betekent dat op de laatste basisschool van Betondorp, de Watergraafsmeerschool op het Huismanshof, in 1993 nog maar 60 kinderen heeft. In totaal wonen nog 90 kinderen in Betondorp.

Dat betekent dat ook deze school moet worden opgeheven, volgens wethouder van onderwijs van Oost Watergraafsmeer, K. van Elk. Het minimum aantal leerlingen dat een basisschool in Amsterdam volgens de normering moet hebben, is 189. De school moet dus sluiten. Ouders spreken in de landelijke media hun verontwaardiging uit en verkondigen te zullen verhuizen. De vergrijzing van Betondorp zal daarmee niet minder worden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *