Sluiting bibliotheek

In februari 2008 is het dan definitief zover. De bibliotheek op de Brink sluit definitief de deuren. Al in de jaren zeventig werd het gebouw dichtgetimmerd en gestut, wegens bouwvalligheid. Toen reed een bibliotheekbus rond. In 1985 werd het pand weer geopend, om ruim 20 jaar later definitief dicht te gaan, ondanks grote tegenstand van bewoners, waaronder het Comité Behoud Bibliotheek Betondorp, waarin voormalig Betondorper Karel van het Reve en anderen geld stortten. Het mocht niet baten. Sindsdien zit Dynamo in het pand.

Bovenstaande ansichtkaart vonden wij in het archief dat Jannie Leenders ons toevertrouwde, en dateert ergens uit de periode na 1999 en voor 2008.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *