Kinderen weg, ouderen blijven

Waar in 1960 maar liefst 25% van de Betondorpers bejaarden zijn (in tegenstelling tot 10% elders in de stad), blijkt dat percentage in 1983 inmiddels opgelopen te zijn tot 36,8%. In tegenstelling tot andere delen van de stad lijkt de opmars van nieuwe bewoners – studenten, krakers, immigranten – nog niet echt op gang te zijn gekomen. Voor hen is Betondorp nog een tamelijk gesloten bolwerk. Betondorp is daarmee veruit de meest bejaarde wijk van Amsterdam. Tuindorp Nieuwendam komt met 30,5% op een goede tweede plaats.

Inmiddels is vandaag de dag (2022) het aantal bejaarden in de wijk weer aardig wat gedaald. Het is nu nog 24,16% en Betondorp is daarmee niet langer de wijk met het hoogste percentage aan mensen boven de 65. Dat is nu Buitenveldert, nl. 26,41%. Derde is Tuindorp Nieuwendam met 23,18%. Het minste bejaarden in Amsterdam kent IJburg Oost. Het percentage is daar zelfs 0%. Ook Amstel III/Bullewijk, met maar 1% bejaarden, IJburg Zuid (4%), het Zeeburgereiland (4%), Zuidas (4%), IJburg West (5%) en Sloterdijk (5%) hebben een laag percentage bejaarde bewoners.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *